Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Сфера гостинності: у Полтаві вирішували, як розвивати туризм в умовах карантину

20 серпня у Premier Hotel Palazzo відбувся “II Полтавський туристичний форум. Сфера гостинності”. Експерти туристичної сфери обговорили стан туризму в Україні та світі, його розвиток та те, які види відпочинку обирають люди в умовах карантину.

На думку заступника голови Полтавської ОДА Катерини Рижеченко, хоч туризм в цілому і постраждав від карантину, але в нинішній ситуації найбільше виграв саме внутрішній туризм.

Туризм є тією галуззю, яка найбільше постраждала від карантину. Але внутрішній туризм, можливо, найбільше й виграв. Тому, коли як не зараз говорити про нього. Карантин, як ніколи сприяє його розвитку. Основною запорукою є співпраця і комунікація між громадськістю, бізнесом і представниками державної влади. Ми готові долучитись до ефективних ініціатив і бізнесу, і громадськості. На Полтавщині є всі передумови для розвитку туристичного бізнесу”, – запевнила Катерина Рижеченко.

Український внутрішній туризм має всі шанси вийти на рівень прогресивної галузі економіки, переконана перший віцепрезидент Дніпропетровської торгово-промислової палати Ніна Алехнович.

Ми впевнені, що в нинішніх умовах, коли люди не мають змоги поїхати кудись далеко відпочивати, український внутрішній туризм має всі шанси вийти на рівень прогресивної галузі нашої економіки. Це зараз на часі. Такий форум створений для того, щоб малий і середній бізнес у сфері туризму міг знайти відповіді на актуальні питання”, – зазначила Ніна Алехнович.

Під час форуму запрошені експерти — головний редактор туристичного порталу Zruchno.Travel Андрій Тичина та шеф-кухар Юрій Ковриженко — розповіли про туристичний попит в умовах карантину і тенденції гастротуризму в Україні та світі.

Також на форумі дискутували про розвиток сільського зеленого туризму на Полтавщині, можливості гастротуризму для розвитку підприємницта і місцевих громад, та про маркетинг готелів і ресторанів у карантинних умовах.

Перейти до вмісту