Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Пирятинська ОТГ поділилася досвідом інклюзивної освіти

7 серпня до Пирятинського ІРЦ з метою обміну досвідом завітали фахівці Комунальної Установи „Інклюзивно-ресурсний центр Оржицької районної ради‘‘ в особі: директора Оксани Дятлової, вчителя-логопеда Наталії Кравченко, вчителя-реабілітолога Тетяни Халяви. Також на зустрічі була присутня директор Майорщинської спеціальної школи-інтернату – Надія Ричка.

Про це повідомили у Пирятинській міськраді.

Слід зазначити, що між Пирятинським ІРЦ та Майорщинською спеціальною школою-інтернатом підписана угода про гуманітарну співпрацю. Фахівці Пирятинського ІРЦ проводили виїзні комплексні оцінки дітей, що навчаються в цьому закладі відповідно до листа Департаменту освіти та науки Полтавської обласної державної адміністрації.

Обмін досвідом відбувався за напрямами: методичні засади діяльності ІРЦ, ведення особових справ дітей, алгоритм проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки дитини та корекційно-розвиткових занять, вивчення досвіду роботи вчителя – логопеда, практичного психолога, вчителя – дефектолога, вчителя – реабілітолога.

Обговорювали підходи до навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами, технології, методів розвитку та корекції дітей, забезпечення доступу до отримання освітніх послуг.

Делегація із зацікавленістю оглянула кабінети та ознайомилася з оновленою та модернізованою матеріально – технічною базою Центру, що стало можливим завдяки коштам, наданим Пирятинському ІРЦ її засновником, виконавчим комітетом Пирятинської міської ради.

Фахівці Пирятинського ІРЦ запланували відвідини комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр Оржицької районної ради”.

Перейти до вмісту