Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Пацієнти з COVID-19 лікуються за свої гроші: на Буковині є лікарні, які не витратили жодної гривні на закупівлю медикаментів

Наразі підвищення захворюваності фіксують у всіх районах області, на Кіцманщині ж зареєстровано спалах коронавірусної інфекції.

У Чернівецькій області відбулася онлайн-нарада із керівниками лікарень та госпітальних баз задля посилення координації між різними установами, що працюють із хворими на COVID-19.

За словами заступниці голови ОДА Наталії Гусак, ситуація із розповсюдженням COVID-19 набуває нових обертів: “Найперше завдання, яке стоїть перед госпітальними базами – сформувати необхідні запаси ліків та засобів захисту. Наразі на рахунках лікарень є близько 50 мільйонів невикористаних коштів. Ці гроші медичні заклади отримали від Національної служби здоров’я України для лікування хворих на COVID-19”.

Гусак зауважила, що є низка лікарень, які за три місяці не витратили жодної гривні на закупівлю медикаментів. Між тим, пацієнти часто скаржаться, що доводиться купувати препарати за свої гроші. Вона закликала виправити цю ситуацію. 

Нагадаємо, з початку пандемії у Чернівецькій області виявили 6 867 випадків.

Перейти до вмісту