Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На підтримку аграріїв Полтавщини з обласного бюджету цьогоріч передбачено 15,5 млн грн

Цього року з обласного бюджету Полтавської області Програмою розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками передбачено 15, 5 млн грн. З них уже виділено 7,9 млн грн, а використано – 1,5 млн грн.

Про це повідомив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Палій доповідаючи на засіданні постійної комісії Полтавської облради з питань аграрної політики та земельних відносин.

“В області з 2016 року діє програма розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2020 року. Її метою є підтримка зайнятості сільського населення, створення додаткових можливостей для розвитку індивідуальних домогосподарств, малого та середнього аграрного бізнесу, поліпшення розвитку села та якості життя в сільській місцевості. На 2020 рік програмою передбачено виділення коштів у сумі 21,8 млн грн, в тому числі з обласного бюджету – 15, 5 млн грн. З обласного бюджету для фінансування заходів програми наразі виділено 7,9 млн грн. За всі 5 років було виділено 28,3 млн грн. Використано – 21 млн грн”, – розповів Олег Палій.

Кошти за даною Програмою спрямовуються на компенсацію у розмірі 30 відсотків вартості витрат: на посадку плодово-ягідних насаджень, встановлення систем зрошення; придбання нової малогабаритної сільськогосподарської техніки потужністю до 70 кВт., а також на підтримку сільськогосподарської дорадчої діяльності – проведення навчальних семінарів для сільськогосподарських товаровиробників.

Разом з тим, на даний час не профінансовано пільгове кредитування фермерських господарств, обслуговуючих кооперативів та фізичних осіб-підприємців. З обласного бюджету на цей напрямок виділено 2,0 млн грн із 5,0 млн грн, передбачених Програмою.

У контексті даного питання комісія облради рекомендувала облдержадміністрації забезпечити дофінансування програми за напрямком «Кредитування фермерських господарств, обслуговуючих кооперативів та фізичних осіб-підприємців». Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації рекомендовано розробити проєкт Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2025 року та внести його на розгляд обласної ради у встановленому порядку.

Перейти до вмісту