Ви тут:
Культура Суспільство 

“Молитва за Україну”: до Дня Незалежності українська співачка представила нову версію твору Миколи Лисенка

До Дня Незалежності України українська співачка Аріна Домскі представила нову версію відомого твору Миколи Лисенка “Молитва за Україну”, яку присвятила всім українцям.

Відео до цього твору, з’явилося на офіційній сторінці співачки у facebook. Та менше ніж за добу, набрало 10000 переглядів. Українці активно діляться відео та не перестають писати слова захоплення виконанням.

“Близько двох місяців тривала робота над твором. Існує багато версій виконання “Молитви за Україну, хорова і сольна. Я працюю в цікавому музичному жанрі – classical crossover, який поєднує класичну музику з різними музичними стилями. Моїм головним завданням було дати нове звучання цьому твору. Ми довго працювали над аранжуванням, записували хор і з’єднали електронні звуки з живим оркестром.
На жаль, сьогодні українська класична музика забута в нашій державі, вона майже не звучить на телебаченні і радіо. Виконуючи українську класичну музику я зберігаю культуру нашої країни і популярізую її серед масового слухача”.

«Молитва за Україну» — урочистий музичний твір, відомий також під назвою «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» або як, “Духовний Гімн України”. Цей твір було написано у 1885 році, видатним композитором, основоположником української класичної музики М. Лисенко.

Довідка:

Аріна Домскі – єдина виконавиця в Україні, яка працює в жанрі classical crossover. Аріна співає і пише музику на декількох мовах, її репертуар включає пісні італійською, англійською, французькою, українською, російською, чеською, латинською та китайською мовами. У січні 2018 року «Opera Show» Аріни Домскі було удостоєно міжнародної премії в галузі мистецтва Dubai Diafa Awards в Дубай (ОАЕ). Зі своєю концертною програмою «Opera Show» співачка побувала на гастролях у Німеччині, Іспанії, Греції, Люксембурзі, Казахстані, Туреччині, Дубай, Лівані, Гонконгу та Китаї.

Перейти до вмісту