Ви тут:
Спорт Суспільство 

Клуби НБА бойкотують завершення сезону через події у Вісконсині

Американські баскетбольні клуби в ніч із 26 на 27 серпня не вийшли на чергові матчі плейоф Національної баскетбольної асоціації на знак протесту проти подій у штаті Вісконсин.

Як повідомляє Радіо Свобода, першим був зірваний поєдинок у штаті Флорида, де о 23:00 за Києвом команда «Мілуокі Бакс» відмовилася виходити на паркет проти «Орландо Меджик».

Згодом до демаршу приєдналися команди «Г’юстон Рокетс» і «Оклахома Сіті Тандер», «Лос-Анджелес Лейкерс» і «Портленд Трейл Блейзерс».

Читайте також: “Дніпро” дізнався місце проведення матчів кваліфікації Ліги Чемпіонів

Після цього НБА перенесла ще й чотири матчі, які мали відбутися 27 серпня (за Києвом це пізній вечір четверга і ніч п’ятниці). Під загрозою зриву опинилося завершення всього сезону в НБА.

Позицію баскетболістів підтримав віцепрезидент клубу «Мілуокі Бакс» Алекс Ласрі.

«Деякі речі більші за баскетбол. Сьогоднішня позиція гравців та організації показує, що нам набридло. Досить – значить досить. Мають статися зміни. Неймовірно пишаюся нашими хлопцями, і ми на 100% підтримуємо наших гравців, готових допомогти та забезпечити реальні зміни», – написав Ласрі у твітері.

До міста Кеноша у штаті Вісконсин направлять правоохоронців, повідомив 26 серпня президент США Дональд Трамп у Twitter. У Вісконсині третю добу тривають протести після того, як поліцейські стріляли в афроамериканця.

Перейти до вмісту