Ви тут:
Спорт Суспільство 

Кінець історії: “Інтер” нещадно розгромив “Шахтар” у півфіналі Ліги Європи

“Гірники”, які протягом матчу завдали лише одного удару у площину воріт суперників, нічого не змогли протиставити італійцям.

Як повідомляє офіційний сайт “Шахтаря”, початок поєдинку видався максимально обережним з обох боків: футболісти «Шахтаря» дорожили м’ячем і контролювали його на своїй половині, а міланці високо пресингували та ускладнювали «оранжево-чорним» вихід з оборони.

epa08609552 Lautaro Martinez (L) of Inter in action against Alan Patrick (R) of Shakhtar during the UEFA Europa League semi final match between Inter Milan and Shakhtar Donetsk in Duesseldorf, Germany, 17 August 2020. EPA-EFE/Sascha Steinbach / POOL

За такої гри команди зазвичай чекають помилок суперників, і першим пощастило італійцям. Андрій Пятов неточно вибив від воріт, Барелла перехопив і праворуч подав до штрафного, а Мартінес, що набіг, головою розстріляв нижній кут – 1:0. Одразу після цього підопічні Антоніо Конте майже всім складом сіли на власну половину поля, й подолати таку оборону «гірникам» було дуже непросто.

Читайте також: Знову іспанці: став відомий перший фіналіст Ліги Європи

«Інтер» далі діяв другим номером і по перерві, однак тепер італійці не втрачали нагоди здійснювати разючі контратаки. Уже в дебюті тайму парашут Мартінеса потягнув Пятов, а Лукаку з розвороту пробив поруч зі штангою. «Шахтар» відповів на це своїм супермоментом: крос Матвієнка з лівого флангу ударом головою завершував Жуніор Мораес, але м’яч прилетів просто в руки Хандановичу. А вже в наступній атаці міланці подвоїли рахунок: Д’Амброзіо забив головою після кутового.

«Гірникам» нічого не лишалось, як щосили йти вперед, оголюючи оборонні позиції, чим суперник скористався, забивши ще тричі (гол Мартінеса й дубль Лукаку) – 0:5. «Шахтар» поступається «Інтеру» та завершує виступи на стадії півфіналу Ліги Європи.

Перейти до вмісту