Ви тут:
Суспільство Україна 

Кабмін тимчасово припинив роботу КПВВ на межі з Кримом

У суботу, 8 серпня, Кабінет Міністрів України провів позачергове засідання.

Кабінет Міністрів України на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського ухвалив рішення про тимчасові обмежувальні заходи щодо перетину контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї, повідомляє Урядовий портал.

У пояснювальній записці до розпорядження вказано, що наразі в Україні продовжує спостерігатися тенденція до зростання кількості випадків діагностування інфікування COVID-19, що обумовлює необхідність тимчасового припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї. Документ спрямований на запобігання поширенню на території України COVID-19 шляхом тимчасового припинення роботи відповідних контрольних пунктів.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів, тимчасово припиняється робота контрольних пунктів в’їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя з 08 год 00 хв 9 серпня 2020 року до 08 год 00 хв 30 серпня 2020 року, крім пропуску наступних категорій громадян України та членів їх сімей:

— місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано в Автономній Республіці Крим або м. Севастополі, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна — на в’їзд на тимчасово окуповану територію АР Крим;

— місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано за межами Автономної Республіки Крим або м. Севастополя та які дали згоду на самоізоляцію протягом 14 днів з використанням електронного сервісу «Дій вдома» з моменту перетину КПВВ, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна — на виїзд з тимчасово окупованої території АР Крим;

— осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, представників дипломатичних установ та гуманітарних місій, що виїжджають з тимчасово окупованої території АР Крим, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна.

Також у розпорядженні зазначається, що виїзд з тимчасово окупованої території  Автономної Республіки Крим і м. Севастополя інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Виїзд з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та в’їзд на неї громадян України за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням Голови Державної прикордонної служби за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

 

 

 

ФОТО: УНН

Перейти до вмісту