Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Державна служба з питань праці з 1 вересня відновлює перевірки

Полтавська міськрайонна філія Полтавського обласного центру зайнятості на виконання окремого доручення Державної служби України з питань праці інформує, що з 1 вересня 2020 року Управлінням Держпраці у Полтавській області проводитиметься інспекційна компанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин та щодо дотримання законодавства про охорону праці.

Легальна трудова діяльність – це основа соціальної захищеності. Для роботодавця нелегальна праця може принести нестабільність у його діяльності, плинність кадрів зумовить необхідність постійного навчання нових працівників, відсутність відповідальності працівника, можливість безкарного заподіяння матеріальної шкоди, неналежне виконання трудових обов’язків. Водночас, для роботодавця – це і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків. Для найманого працівника неоформлені трудові відносини несуть нестабільність щодо можливого припинення трудових відносин у будь-який час і без належного обґрунтування, повну відсутність соціальних гарантій, передбачених державою для найманих працівників і у майбутньому – мізерні пенсії.

Як повідомили в Полтавській міськрайонній філії Полтавського обласного центру зайнятості, відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України, з 02.02.2020 року за порушення трудового законодавства юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть фінансову відповідальність у таких розмірах:
• 10 мінімальних зарплат (47230 грн) за кожного працівника при фактичному допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору або оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час;
• 3 мінімальних зарплат (14169 грн) за порушення встановлених строків виплати зарплати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць;
• 10 мінімальних зарплат (47230 грн) за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці.

фото ілюстраційне

 

 

Перейти до вмісту