Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

COVID-19 у Кременчуці: з діагнозом пневмонія на стаціонарі лікуються 12 людей

Заступник міського голови Кременчука Ольга Усанова повідомила, що за попередню добу зі скаргами на ГРВІ до лікарів звернулися 7 дорослих і 17 дітей. Грип і пневмонія у цих пацієнтів не реєструвалися. Однак, встановлена 1 підозра на COVID-19. Наразі на стаціонарному лікуванні з діагнозом пневмонія перебувають 12 пацієнтів, тяжких випадків щодо перебігу хвороби немає.

Інформацію про стан захворюваності на COVID-19 в Кременчуці на 7 серпня розмістили на сайті Кременчуцької міськради.

Ольга Усанова наголосила, що в місті триває моніторингова робота щодо виявлення можливих випадків захворювання на COVID-19. Зокрема, за минулу добу шляхом експрес тестування було обстежено 9 осіб. Дослідження у цих випадках показало негативний результат. За увесь карантинний період у місті було використано 818 експрестестів.

Продовжується обстеження кременчужан шляхом ПЛР тестування, як за медичними показниками, так і на комерційній основі. Всього за минулу добу в такий спосіб було взято 40 зразків біологічних матеріалів, а за весь період карантину проведено 2411 дослідження ПЛР. Щодо ІФА тестування, то воно теж проводиться відповідно до державної нормативно-правової бази. В середньому за добу таке обстеження робиться 140-150 пацієнтам, від початку пандемії проведено 6041 ІФА тест.

Від початку пандемії у Кременчуці зареєстровано 141 випадок щодо захворювання на COVID-19, 122 громадянина подолали цю хворобу. На сьогоднішній день у місті на цю інфекцію хворіє 15 осіб, 6 із них перебувають на стаціонарному лікуванні, 9 – лікуються вдома під наглядом сімейних лікарів. На цьому тижні зареєстровано 5 випадків щодо захворювання на корона вірусну інфекцію, із них, 2 громадян госпіталізовані, 3 – проходять лікування амбулаторно.

Перейти до вмісту