Ви тут:
Спорт Суспільство 

Амбітні швейцарці: що відомо про суперника «Шахтаря» по Лізі Європи

Завтра «гірники» можуть вийти до півфіналу турніру.

Як повідомляє сайт «Шахтаря», протистояння на цій стадії складається з одного матчу. Він відбудеться 11 серпня на «Арені АуфШальке» в Гельзенкірхені й розпочнеться о 22:00 за Києвом.

«Базель» заснований 1893 року й представляє однойменне місто, розташоване на північному заході Швейцарії. Клуб 20 разів ставав чемпіоном і за кількістю титулів є другим у своїй країні. Востаннє «червоно-сині» брали золоті медалі 2017 року, після чого тричі переміг «Янг Бойз». 2018-го головним тренером «Базеля» призначено екснаставника австрійської збірної Марселя Коллера.
2018-го головним тренером «Базеля» призначено екснаставника австрійської збірної Марселя Коллера
Єврокубковий шлях

Читайте також: Визначенні дати стартових етапів футбольного Кубку України сезону-2020/21

Суперлігу-2018/19 «Базель» завершив на другому місці й дістав перепустку до кваліфікації Ліги чемпіонів, де здолав нідерландський ПСВ, однак вилетів від австрійського ЛАСКа. Таким чином швейцарці потрапили до групового етапу Ліги Європи. Там їхніми опонентами були «Хетафе», «Краснодар» і «Трабзонспор». «Базель» посів перше місце у квартеті, двічі обігравши міцних іспанців, по разові – росіян і турків, причому на власному полі здобув стовідсотковий результат.

В 1/16 фіналу суперником «Базеля» став кіпрський АПОЕЛ. Прохід до наступного раунду було оформлено більш ніж упевнено: 3:0 на виїзді та 1:0 удома. Цікаво, що в 1/8 фіналу швейцарці також проводили перший матч з «Айнтрахтом» на чужому полі й здобули перемогу з великим рахунком 3:0, а в другій зустрічі довершили доробок – 1:0. Найкращим бомбардиром команди в цій Лізі Європи є півзахисник Фабіан Фрай (5 м’ячів).

Свіжа бронза

У чемпіонаті-2019/20 «Базель» фінішував третім. Крім «Янг Бойз» нашого суперника випередив «Санкт-Галлен», що давно не забирався так високо. Срібний та бронзовий призери від Швейцарії стартують у різних раундах кваліфікації Ліги Європи. Що ж до безпосередньо турнірного шляху «Базеля», в команди 18 перемог, 8 нічиїх і 10 поразок, але при цьому найменша кількість пропущених м’ячів у лізі – 38. «Червоно-сині» провели 14 матчів на нуль. А наприкінці липня видали найрезультативніший поєдинок з «Лугано» – 4:4.

Склад

У «Базеля» один з наймолодших складів у швейцарській Суперлізі. 22-річний бразилець Артур Кабрал забив 14 м’ячів і став третім бомбардиром чемпіонату у своєму дебютному сезоні в клубі: він виступав на правах оренди з «Палмейраса» та викуплений цього літа. Лише голом менше в Кемаля Адемі (13). Проте за численності молодих гравців у заявці лідерами лишаються досвідченіші виконавці – 31-річні Валентин Штокер і Фабіан Фрай. У гарній формі й 25-річний атакувальний хавбек Самуелє Кампо, який у липні забив «Янг Бойз», «Серветту», «Санкт-Галлену» та зробив 3 асисти.

Перейти до вмісту