Ви тут:
PROвсе Суспільство 

8 здорових продуктів, які допоможуть побороти постійну втому

Зараз життя має шалений темп, ми щодня виконуємо безліч завдань вдома та на роботі, а потрібно ж і близьким увагу приділити, і про себе не забути. Однак, далеко не всі мають достатньо енергії, щоб все встигати і отримувати задоволення від життя, пише Жіночий світ.

Дуже важливо дотримуватись здорового та збалансованого раціону, який забезпечить вас поживними речовинами та енергією. Ось 8 здорових продуктів, які допоможуть вам подолати постійну втому:

Вівсянка. Овес містить велику кількість розчинної клітковини та багато рослинного білка. Така комбінація допоможе вам довго залишатись бадьорими, оскільки і перші, і другі засвоюються повільно, поступово вивільняючи енергію.

Насіння чіа. Зневоднення також може бути причиною втоми. Багато людей з тих чи інших причин не п’є воду протягом дня. Насіння чіа може допомогти підтримати водний баланс організму. 100 г насіння чіа може поглинути до літра води. Крім того, в ньому правильне співвідношення білків, жирів та вуглеводів, яке забезпечить поступове вивільнення енергії без різких стрибків.

Шпинат. Шпинат багатий на магній та вітамін К. Також він є прекрасним джерелом фолатів і заліза. Нестача цих речовин може стати причиною стомливості.

Кавун. Як вже було сказано, при зневодненні ми можемо почуватись виснаженими. Кавун – це смачний фрукт, який складається з води на 92%. Також він містить вітаміни С та А, що мають антиоксидантні властивості. Вони борються зі шкідливим впливом вільних радикалі і запобігають передчасному старінню. Корисні кавуни і для любителів спорту – вони містять амінокислоту, яка називається L-цитрулін. Вона допомагає зняти біль у м’язах після виконання вправ.

Мигдаль. Мигдаль – це ідеальне джерело рослинного білка, клітковини і здорових мононенасичених жирів. Вони містять вітаміни групи В, які допомагають вашому організму перетворювати їжу в енергію, а також багато магнію, який допомагає боротись зі слабкістю м’язів.

Перейти до вмісту