Ви тут:
PROвсе Суспільство 

4 види насіння, які допоможуть зміцнити імунітет

Якщо ви почуваєтесь млявими та стомленими навіть після ситного обіду, то, мабуть, у раціоні чогось не вистачає. Насіння – це прекрасне і доступне джерело поживних речовин для організму, а головне – його потрібно зовсім небагато, пише Жіночий світ.

За словами дієтолога Шаліні Сомасундрам, нестача поживних речовин може стати причиною стомливості навіть у тих, хто отримує достатньо енергії з продуктів харчування. Також вона може спричинити ослаблення імунітету.

Ось 4 види насіння, які забезпечать вас поживними речовинами і зміцнять імунітет:

Соняшникове. Якщо у вашому раціоні не вистачає антиоксидантів, насіння соняшника вирішить цю проблему. Також воно містить багато корисних жирів, магнію та вітаміну Е. Якщо ви останнім часом помітили в себе нездорову блідість, додайте в раціон насіння соняшника.

Кунжут. Насіння кунжуту містить цинк, який необхідний у нашому раціоні. Крім того, він корисний для тих, хто страждає на діабет, оскільки знижує рівень цукру в крові. Однієї чайної ложки на день буде достатньо.

Конопляне. Якщо ви – вегетаріанець і вам потрібно стежити, щоб в раціоні було достатньо білка, конопляне насіння може стати порятунком. Воно містить надзвичайно багато білка, який використовується при формуванні м’язів, забезпечує організм енергією та зміцнює імунітет. Крім того, білок пригнічує апетит, що допомагає схуднути.

Гарбузове. Як і інші види насіння, гарбузове містить білок, калій та магній. Але є одна річ, яка його вирізняє – це вітамін К. Це рідкісна поживна речовина, її не так легко знайти. Однак, нестача вітаміну К може призвести до зниження щільності кісток, оскільки він зв’язує кальцій у кістках. Тож для тих, хто має ламкі кістки або артрит, вживати вітамін К дуже важливо.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту