Ви тут:
Суспільство Україна 

Зеленський привітав з 6 річницею звільнення Слов’янська та Краматорська

Президент України Володимир Зеленський привітав міста Краматорськ і Слов’янськ з шостою річницею звільнення від незаконних збройних формувань.

Про це повідомили в Офісі Президента.

«Сьогодні в нас подвійне свято. Адже, крім Дня ВМС, ми відзначаємо шосту річницю звільнення Слов’янська та Краматорська. Шість років тому всією країною ми допомагали нашому війську та з тривогою в серці і молитвою в душі чекали радісних новин зі сходу. Ми вклоняємося кожному, хто повернув Слов’янськ і Краматорськ до України», – зазначив Глава держави під час участі в урочистостях до Дня Військово-Морських сил України в Одесі.

Читайте також: 5 липня — День визволення Слов’янська та Краматорська від російських окупантів

З нагоди звільнення міст було організовано відеовключення з Краматорська, де перебував Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“У шосту річницю визволення Слов’янська, Краматорська, Дружківки та Костянтинівки особисто побачив, як живуть міста сьогодні. Жахливо усвідомлювати, що тоді, у 2014 році, протягом трьох місяців бойовики тримали в заручниках мешканців окупованих міст. Проросійські терористи цинічно прикривалися мирним населенням, і нашим воїнам доводилося ціною власних життів робити все можливе, щоб уберегти місцевих жителів”, – написав у Facebook Денис Шмигаль.

Президент України нагадав, що рік тому в День ВМС він також був у Одесі, а поруч з ним перебували родини українських військових моряків, які на той час були в російському полоні.

«Обіцяв зробити все, щоб ваші хлопці повернулися додому і ви змогли міцно їх обійняти. Сьогодні я знову хочу вам подякувати за те, що вірили нам, за те, що дочекалися», – сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що Україні також повернуті буксир «Яни Капу», катери «Нікополь» і «Бердянськ», а в Краматорську та Слов’янську майорить синьо-жовтий прапор.

Фото: Офіс Президента, Facebook

Перейти до вмісту