Ви тут:
децентралізація Суспільство Україна 

Законопроєкт, який розмежовує доходи і видатки між бюджетами районів та громад приймуть до вересня, – Віталій Безгін

Законопроект №3614, який розмежує доходи і видатки між бюджетами районів та територіальних громад, парламент може прийняти до вересня.

Про це сказав народний депутат України Віталій Безгін на круглому столі “Новий адміністративно-територіальний устрій України” в Інституті Горшеніна, повідомляють у пресцентрі ініціативи “Децентралізація”.

«До 29 липня триває підготовка документу до другого читання і після цього запропонуємо Раді прийняти його в цілому. Ми сподіваємося, що законопроект 3614 буде прийнятий парламентом до вересня на одному з позачергових засідань», – сказав Віталій Безгін.

Нагадаємо, 15 липня Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи» № 3614.

Документ передбачає, що сільські, селищні, міські бюджети більше не залежатимуть від району.

Виходячи із законопроекту, доходи і видатки між бюджетами районів та територіальних громад розмежують. Районні бюджети пропонується виключити із системи горизонтального вирівнювання. Тобто районні бюджети не отримуватимуть базову дотацію і не будуть на прямих міжбюджетних відносинах з державним бюджетом.

Перейти до вмісту