Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Якість води у Дніпрі та Сухому Кагамлику не відповідає санітарним вимогам

Кременчуцький МВПЛД ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України» повідомляє, що в межах моніторингового спостереження, проводиться щотижневий відбір та лабораторні дослідження проб якості води відкритих водойм в місцях масового відпочинку мешканців міста.

Як повідомили у Кременчуцькій міськраді, за результатами санітарно-мікробіологічного дослідження від 17.07.2020р. показники мікробіологічної забрудненості води річкової р. Дніпро та р. Сухий Кагамлик не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам:

р. Дніпро, центральний пляж – індекс ЛКП початок пляжу 2 400 000, кінець пляжу 2 400 000, (допустиме значення -10 000):
р. Сухий Кагамлик, пляж в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» – початок пляжу 700 000, кінець пляжу 2 400 000, (допустиме значення – 5 000)

Індекс ЛКП – свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Лактозо позитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунково-кишковий тракт людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей.

З метою недопущення виникнення та розповсюдження інфекційних захворювань під час відпочинку, санлікарі рекомендують здійснювати обмежувальні заходи щодо купання на пляжі «Центральний» (р. Дніпро), а також закликають не користуватися іншими невстановленими місцями відпочинку, перш за все для купання.

Перейти до вмісту