Ви тут:
Суспільство Україна 

Відтепер українці зможуть підтвердити РНОКПП за допомогою ID-картки та свідоцтва про народження

Ідентифікаційний код на ID-картці та свідоцтві про народження матиме таку ж юридичну силу, як і довідка про присвоєння РНОКПП.

Верховна Рада України прийняла законопроєкт №2524, що передбачає відповідні зміни до Податкового кодексу України, повідомляють у Мінцифри.

Зокрема, Міністерство цифрової тарнсформації долучилося до розробки законопроєкту в частині підтвердження достовірності реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП).

РНОКПП (раніше – ідентифікаційний код чи ІПН) на ID-картці та свідоцтві про народження матиме таку ж юридичну силу, як і довідка про присвоєння РНОКПП. Тож українці зможуть пред’являти один із зазначених документів для надання даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Це дасть можливість ліквідувати використання довідки з номером платника податків, яка сьогодні є найпопулярнішою серед українців, – понад 40 мільйонів таких довідок оформлено.

Також відкрито шлях до запровадження е-РНОКПП – зображення в електронному вигляді інформації, що міститься у картці платника податків.

Перейти до вмісту