Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Велике будівництво”: на Полтавщині до 1 вересня планують відремонтувати 5 дитсадків

За програмою “Велике будівництво” на Полтавщині триває реконструкція 5 дитячих садків. Завершити будівельні роботи планують до 1 вересня.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Зокрема, ремонт триває у дитсадках “Дивограй” (“Чебурашка”) у Полтаві, “Теремок” у Лохвиці, “Берізка” у Лубнах, а також переобладнання шкіл під ДНЗ у Степанівці Полтавського району та Піщанській ОТГ Кременчуцького району.

“Усі будівельні роботи на 5 об’єктах підрядники мають завершити до 1 вересня, щоб на початку нового навчального року в дитсадки Полтавщини пішло на 300 дітей більше, ніж минулого року”, – написав Дмитро Лунін.

Як наголосив перший заступник голови ОДА, проблема відсутності місць у дитячих садочках області стоїть гостро. Більшість закладів дошкільної освіти переповнені, а в деяких селах їх взагалі нема. У Полтаві, наприклад, 55 дитсадків розраховані на 7 тисяч осіб, а фактично там виховується 11 тисяч дітей. Крім того, доводиться стояти в черзі, щоб потрапити до дошкільного закладу.

Інший приклад. Село Піщане Кременчуцького району. Там є дитсадок на 50 дошкільнят, але на черзі – ще 42 малюки. І більшість жителів громади змушена возити дітей до Кременчука. Тому й вирішили старе приміщення школи переобладнати під дитячий садок.

Перейти до вмісту