Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Вчителів запрошують стати волонтерами для прифронтових шкіл Луганщини

БФ “Восток SOS” запрошує вчителів на волонтерську місію попрацювати в школах Луганщини, які розташовані поблизу лінії розмежування.

Подати заявки на участь можна до 31 серпня за цим посиланням.

Тривалість програми – будь-які два місяці з жовтня 2020 року до березня 2021 року (з можливістю тижневої відпустки всередині місії), повідомляє портал “Нова українська школа”.

“Ця пропозиція стосується волонтерів, які мають вищу педагогічну освіту та готові до нового досвіду роботи в сільських громадах Луганської області на лінії розмежування. Мета місії – сприяння освіті дітей, які мешкають поруч із війною, підвищенню рівня знань учнів та проведенню додаткових цікавих освітніх заходів у навчальному закладі, який має дефіцит у фахових педагогічних працівниках“, – пояснюють в організації.

Запрошують педагогів за такими фахами:

  • с. Новотошківка, Попаснянський район – фізика, українська мова, математика, психолог, історія;
  • м. Щастя, Новоайдарський район – англійська мова, математика, фізика, біологія, географія, педагог-організатор;
  • с. Трьохізбенка, Новоайдарський район – англійська мова, фізика;

Умови праці та проживання:

Волонтер працюватиме в одному з запропонованих населених пунктах Луганської області. Планується робота вчителів-волонтерів в парах, тобто по дві людини в одній із запропонованих шкіл одночасно. Усього буде сформовано дві пари волонтерів для двох шкіл зі списку.

Волонтер працюватиме з дітьми повний робочий день (максимум 18 академічних годин на тиждень). Робочий календар буде відповідати порядку денному та системі, встановленій на місцях. Якщо потрібно, можливо, буде запропоновано гнучкість для здійснення деяких заходів у вечірній час або вихідний дні.

Населені пункти розташовані на лінії розмежування в Луганській області. Варто зазначити, що в цих населених пунктах можна почути звуки пострілів. Уже 6 років триває війна, але на сьогодні активних бойових дій не відбувається.

Волонтери пройдуть попередній тренінг із детальним інструктажем, щодо роботи під час військового конфлікту та власної безпеки. У волонтерів буде ментоська підтримка від БФ “Восток SOS” та школи.

Програма покриває такі витрати:

  • Транспорт та житло
  • Щомісячна фінансова допомога, буде виплачена волонтеру для покриття прожиткового мінімуму (їжа, будь-які інші особисті речі).
  • Страховка
Перейти до вмісту