Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

У Верховній Раді допустили дистанційний початок навчального року

Рішення про початок навчального року у традиційній формі буде ухвалювати Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації.

Про це в коментарі телеканалу ZIK сказав голова парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, повідомляє Освіта.ua.

“Ми б дуже хотіли, щоб з 1 вересня у нас почались заняття в звичному режимі. У такому, як звикли школяри і студенти. Але насправді дивлячись на ситуацію з епідемією і кількість хворих, ми не знаємо, яке рішення прийме Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації і ми не знаємо, що прийме РНБО з цього приводу. Якщо все буде погіршуватися, то є ймовірність, що ми почнемо в дистанційному режимі”, – розповів Сергій Бабак.

Він також наголосив, що дистанційна освіта не може повноцінно замінити традиційну форму навчання.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що існує ймовірність того, що восени більшості українських шкіл доведеться перейти на дистанційне навчання, тож уже зараз мають бути підготовлені відповідні технічні можливості.

У МОН раніше повідомляли, що школи не переводять на обов’язкову дистанційну форму навчання, навчальний рік 2020/2021 розпочнеться 1 вересня, а формат роботи шкіл залежатиме виключно від епідеміологічної ситуації.

Заступник Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій запевняла, що новий навчальний рік для школярів розпочнеться 1 вересня. Також освітній омбудсмен Мергій Горбачов повідомляв, що школи приймуть дітей у перший день осені.

Читайте також: У Полтаві розглядають можливість введення дистанційного навчання у разі другої хвилі COVID-19

Перейти до вмісту