Ви тут:
PROвсе Суспільство 

У спекотну погоду краще відмовитись від вживання пива

В спекотні дні вживання пива може провокувати швидке та тривале сп’яніння. Пиво належить до слабогазованих напоїв. Їх відмінна властивість – швидке всмоктування шлунком: за рахунок такої особливості вони викликають швидке настання сп’яніння.

Якщо в алкогольних напоях є підсолоджувачі, то це ще й подовжує стан сп’яніння. У спеку розширюються судини, частішає серцебиття, посилюється приплив крові до верхніх шарів шкіри. Спиртне в таку погоду сильно підвищує кров’яний тиск – при цьому створюється додаткове навантаження на судини і серце, без того функціонують зі збільшеним навантаженням. При наявності серцево-судинних порушень (людина про них може і не підозрювати) випивка здатна спровокувати інсульти, інфаркти, пише zdorovia.com.ua.

Особливу небезпечним в спеку пиво є ще й тому, що люди, сприймаючи його як легкий напій, можуть дозволити собі випити відразу велику кількість. Це сприяє посиленому сечовипусканню, підвищує ризик зневоднення, який шкодить роботі мозку. У ньому порушується бар’єрна функція капілярів, що робить можливим проникнення потенційно небезпечних речовин, що сприяють розвитку неврологічних захворювань, включаючи склероз, хвороби Альцгеймера і Паркінсона.

Перейти до вмісту