Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Решетилівському та Машівському районах тривають перевірки: є порушення карантинних обмежень

У Машівському та Решетилівському районах провели 76 перевірок на дотримання протиепідемічних заходів із запобігання поширення коронавірусу COVID – 19 у магазинах, закладах харчування, дитсадках, відділеннях пошти та на залізнчній станції.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Зокрема, у Машівському районі перевірили 33 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, 4 заклади торгівлі непродовольчими товарами, 1 заклад громадського харчування та 2 відділення пошти – «Укрпошта» і «Нова пошта». Також проведено 7 комісійних перевірок роботи закладів дошкільної освіти в період карантину.

Під час перевірок зафіксовано 19 порушень. Найпоширеніші: відсутність запасів засобів індивідуального захисту, засоби дезінфекції невідомого походження, відсутній дезінфікуючий засіб для знезараження приміщення закладу, збір використаних засобів індивідуального захисту не проводиться. Також не проводиться температурний скринінг працівників закладу та не ведуться відповідні журнали обліку.

У Решетилівському районі перевірили 29 закладів на території Сухорабівської, Шилівської , Покровської, Федіївської сільських рад та Решетилівської ОТГ (об’єкти продовольчої  торгівлі , непродовольчої торгівлі, громадського харчування, залізничної станції).

Під час рейдів виявили порушення: відсутність дезінфекційних засобів, не регулярне ведення журналів температурного скринінгу працівників та прибирання приміщення, недотримання соціальної дистанції відвідувачами.

“У ніч з 17.07. на 18.07, спільно з представниками місцевої поліції, міської ради здійснено 7 рейдових перевірок закладів громадського харчування. В одному із таких закладів було надано роз’яснення щодо дотримання протиепідемічних правил та норм суб’єктам господарювання та громадянам, а також про необхідність дотримання вимог Постанови КМУ від 08.07.20 № 588 та Рішення виконавчого комітету Решетилівської міської ради № 124 від 15.07.2020 про заборону на здійснення діяльності після 23:00 та до 7:00 розважальних закладів та закладів з надання послуг громадського харчування”, – йдеться у повідомленні.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту