Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві презентували книгу «Софіїні небеса, або Чарівний Дар гномів»

Сьогодні у літературному музеї-садибі Івана Котляревського презентувала книгу «Софіїні небеса, або Чарівний Дар гномів» полтавка, яка нині мешкає у Польщі, Оксана Гордійко.

Місце для презентації повісті-казки авторка обрала не випадково.

«Я люблю Іванову Гору. Про це місце згадується у повісті-казці. Книга розповідає про українську родину, яка після подій на Майдані, виїздить за кордон. Уся історія відбувається через світосприйняття 11-річної дівчинки. Сім’я переїздить до польського Вроцлава, де гноми повідомляють Софійці, що вона обрана і має чарівний дар. Вони розповідають їй про фарби, яким можна розфарбувати майбутнє», – розповіла вона.

Повість-казку Оксана Гордійко писала протягом двох років. Авторка малювала й ілюстрації до твору.

«Книга писалася сама. Текст ніби лився на папір. Через кілька днів прочитала це і зрозуміла, що народжується казка. Так само й ілюстрації: коли писала книгу, то все уявляла», – додала письменниця.

Книга щойно вийшла друком у видавництві «Зелений Пес». Ця повість-казка актуальна, за словами авторки, не лише для дітей віком від 9 років, а й для дорослих. Адже в душі «всі залишаються маленькими та вірять в дива».

«Мені хотілося написати таку книгу, щоб коли дитина її читала – вона, ніби, розмовляла з нею», – поділилась авторка.

До речі, казка-повість вже отримала визнання. У 2018 році у Тайланді, пройшов міжнародний літературний фестиваль Open Eurasian Literature Festival & Book Forum, де «Софіїні небеса, або Чарівний Дар гномів» відзначили спеціальною премією імені Немата Келембетова за перше місце в категорії «Відеофільм». А перша презентація книги відбулася у Брюсселі. Минулого року повість-казка здобула перемогу у конкурсі «Коронація слова» – «Молода КороНація – 2019», у категорії «Дорослі для дітей». Також книга була надрукована російською мовою у британському видавничому домі HERTFORDSHIRE PRESS.

Перейти до вмісту