Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві перевірили літні майданчики

Цього року місто відмовилося від громіздких складних конструкцій літніх майданчиків на користь легких та візуально привабливих малих архітектурних форм. Відтак історичному центру Полтави повернуто колишню красу та затишок.

14 липня комісія на чолі із заступником міського голови Тетяною Юрченко разом із представниками профільних управлінь, Департаментів та інспекції по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста, перевірили відповідність літніх майданчиків по вулиці Соборності й закладу на вулиці Гоголя чинним нормам розміщення та раніше затвердженій візуалізації. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Члени комісії виявили низку порушень. Зокрема, ущільнений прохід між закладом і літнім майданчиком по пішохідній вулиці, що заважає пересуванню людей. Підприємці погодились врахувати цей недолік та найближчим часом запропонують на розгляд комісії більш зручне розміщення літнього майданчика, яке не перешкоджатиме вільному пересуванню полтавців. На літньому майданчику про вулиці Гоголя проблему усунули миттєво, змінивши разом із адміністрацією закладу розташування столів.

Також члени комісії надали свої рекомендації та пропозиції щодо покращення оформлення і розташування майданчиків окремим власникам закладів ресторанного господарства, дотримання яких надалі будуть відстежувати.

“Ми діємо на підставах чинних норм та враховуємо думку місцевих жителів, адже саме для них та гостей міста відновлюємо привабливість Полтави. Розташувати літній майданчик так, щоб він не заважав пішоходам і був комфортним відвідувачам закладу — цілком реально. Про це свідчить приклад багатьох полтавських підприємців, які зробили це стильно, зручно й естетично”, – наголосила Тетяна Юрченко.

Перейти до вмісту