Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці нагородили учасників конкурсу “Ми – онуки переможців, наша пам’ять – їх вічне життя”

Конкурс «Ми – онуки переможців, наша пам’ять – їх вічне життя!» з нагоди 75-річчя Перемоги проводився Всеукраїнським благодійним фондом «Джерело Дніпра» спільно з Кременчуцьким краєзнавчим музеєм, Централізованою бібліотечною системою для дітей м. Кременчука та Кременчуцьким обласним клінічним шпиталем для ветеранів війни.

Про це повідомили у Кременчуцькій міськраді.

Учасники конкурсу в своїх творах, поданих на конкурс, розповідали про героїв Другої світової війни, про яких вони дізналися від своїх рідних , на уроках історії, з книг, фільмів чи публікацій в Інтернеті, і подвиги яких вразили їх і найбільше запам’яталися. Цього року у конкурсі взяло участь 38 школярів, але робіт було 39 – одна з учасниць підготувала два матеріали. Кращі твори зібрані у книгу з однойменною конкурсу назвою «Ми – онуки переможців, наша пам’ять – їх вічне життя!». Це вже 5-та книга, яку написали учасники конкурсів. Їх організовує Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра».

23 липня 2020 року у ресторанному комплексі «Європейський» відбулося урочисте нагородження переможців. Перед врученням дипломів та подяк учасників привітала виконавча директорка фонду Ірина Андрюшкіна, керівник Кременчуцького обласного госпіталю для ветеранів війни Микола Литвиненко, директор Кременчуцького краєзнавчого музею Алла Гайшинська. Учасники конкурсу отримали подарунки і книгу «Ми – онуки переможців, наша пам’ять – їх вічне життя!», до якої увійшов їх твір.

Крім того, вони мають можливість поїхати на екскурсію до гетьманського міста Батурин.

Перейти до вмісту