Ви тут:

Ціни на електроенергію зростуть з 1 серпня

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з 1 серпня 2020 року збільшить тариф НЕК “Укренерго” на передачу електроенергії на 54,6%.

Відповідне рішення ухвалили, щоб компанія могла отримати гроші на погашення заборгованості перед виробниками “зеленої енергетики”, повідомили в НКРЕКП.

Також в повідомленні зазначається, що спочатку хотіли підвищити тариф у 2,1 рази — до 327,97 грн/ Ват-годину, а початковою пропозицією було довести його до 604,51 грн/Ват-годину.

При розрахунку тарифу на послуги з передачі електричної енергії було враховано реалізацію заходів, зафіксованих у Меморандумі про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері відновлюваної енергетики в Україні, а також заходів Антикризового енергетичного штабу. Зокрема із урахуванням того, що вже найближчим часом Кабінет Міністрів та Верховна Рада ухвалять такі зміни до законодавства та регуляторних актів:

зменшення рівнів «зелених» тарифів на електроенергію через внесення Верховною Радою змін до чинного законодавства;

зменшення прогнозного обсягу передачі електричної енергії відповідно до Прогнозного балансу Мінекоенерго;

запровадження Кабінетом Міністрів перехідної моделі покладання спеціальних обов’язків, яка дозволить покращити фінансовий стан ДП «Гарантований покупець», ДП «НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ», ПрАТ «Укргідроенерго» та оптимізувати тариф на послуги з передачі електричної енергії, мінімізувати небаланс електричної енергії та забезпечить повною мірою розрахунки з учасниками ринку електричної енергії.

Тож з 01.08.2020 тариф на послуги з передачі електричної енергії становитиме 240,23 грн/МВт·год; тариф на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління становитиме 24,75 грн/МВт∙год (без урахування податку на додану вартість).

 

Перейти до вмісту