Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Топ-5 найкорисніших варіантів сніданку, – назвали лікарі

Сніданок з`їж сама, обідом поділись з подругою, вечерю віддай ворогу — якщо це не салат, звичайно. Сніданок — той прийом їжі, котрий не варто пропускати, якщо ти піклуєшся про своє здоров`я та фігуру. Багато хто асоціює сніданок з вівсянкою, але не всім вона до смаку.

Окрім того, є безліч корисніших і смачніших страв, які задовольнять твої смаки значно краще, водночас збагативши організм корисними речовинами та енергією, пише cosmo.com.ua.

Сніданок повинен включати в себе жири, білки й вуглеводи. Щоб правильно розразувати їхню кількість, використовуй метод «тарілки»:
– 1/2 – тарілки займають овочі, зелень або фрукти;
– 1/4 – білки (м`ясо / риба / бобові);
– 1/4 – складні вуглеводи (різні каші / картопля / макарони).

До речі, забудь про каші швидкого приготування: вівсянка, яку потрібно запарювати кип`ятком, — швидкий вуглевод, котрий приносить мінімум користі та не насичує. Вже через короткий проміжок часу ти знову відчуєш голод.

Плануй свій сніданок за такою схемою. Або ж візьми до уваги топ-5 смачних і корисних варіантів сніданку, які рекомендують лікарі:

№1: Авокадо-тост

В якості складного вуглеводу тут виступає хліб. Обирай цільнозерновий та підсмаж його в тостері або на сковорідці без олії. Додай авокадо (можна приготувати гуакамоле, якщо є час і бажання), а зверху — яйце, рибу, або і те, й інше. Такий ситний тост містить у собі корисні мікроелементи авокадо (вітамін Е, олеїнову кислоту, лютеїн) та корисний рослинний жир, який необхідний жіночому організму.

№2: Яєшня

Яйця — прекрасне джерело білка, а ще їх можна швидко приготувати на сніданок. Тут є де розгулятися фантазії: омлет з овочами, запечений омлет з сиром, яйця пашот, фрітата… Експериментуй та смакуй.

№3: Фруктовий боул

Дуже модна назва і така ж модна та корисна страва для сніданку. За основу можна взяти йогурт, додати фрукти за смаком та горіхи, прикрасити все кокосовою стружкою і додати фініків для підсолодження.

№4: Рол

Рол із лаваша, овочів та м`яса / риби / бобів. Це такий собі безглютеновий бутерброд, котрий не спричиняє підняття цукру та ідеально підходить діабетикам. А ще це смачно та дуже насичує.

№5: Арахісовий тост

Арахісова паста на бездріжджовому хлібці з фруктами. Така страва забезпечить швидкий приріст енергії та відчуття ситості до самого обіду. Арахіс багатий на білок та насичені жири, тому хоч це і досить калорійно, але не менш корисно.

Цікавий факт: лікарі рекомендують їсти впродовж першої години після пробудження. Таким чином запускається метаболічний процес в організмі та відбувається врегулювання рівня цукру в крові. Не нехтуй сніданком та роби його максимально корисним.

Система Orphus