Ви тут:
Суспільство 

Стартував конкурс European Heritage Awards/Europa Nostra 2021 у сфері збереження культурної спадщини

Відкрито реєстрацію на конкурс у сфері збереження культурної спадщини Heritage Awards/Europa Nostra 2021. Кінцевий термін подачі заявок: 1 жовтня 2020 року, зареєструватися можна за посиланням: http://www.europeanheritageawards.eu

Нагородами відзначають видатні проєкти зі збереження культурної спадщини, інноваційні дослідження, багаторічна робота професіоналів та волонтерів у цій сфері, а також виняткові ініціативи з підвищення обізнаності, навчання та освіти, повідомляють на порталі “Горизонт 2020”.

2021 року серед учасників конкурсу будуть відібрані 30 ініціатив з усієї Європи. З них до 4-х переможців отримають гран-прі з грошовою премією 10 000 євро. Один переможець також отримає приз глядацьких симпатій за результатами  онлайн-голосування.

Окрім того, з-поміж поданих заявок дві також будуть удостоєні спеціальних премій ILUCIDARE – за досконалість у галузі інновацій у сфері збереження культурної спадщини та міжнародних відносин.

Довідково: European Heritage Awards/Europa Nostra – це найвища відзнака Європи у галузі культурної спадщини. Її присуджують за:

  • кращі практики в сфері збереження та відновлення матеріальної та нематеріальної культурної спадщини;
  • стимулювання транскордонного обміну знаннями;
  • підвищення поінформованості громадськості та оцінку культурної спадщини на території Європи;
  • заохочення подальшого розвитку найкращих ініціатив.

European Heritage Awards/Europa Nostra була започаткована 2002 року та підтримується програмою «Творча Європа» Європейського Союзу. Спеціальні премії ILUCIDARE надаються за підтримки програми Європейського Союзу «Дослідження та інновації».

Перейти до вмісту