Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Солодкий продукт, який захищає серце, – назвали вчені

Шоколад може допомогти зберегти здорове серце і кровоносних судин. Дослідники стверджують, що він містить ряд корисних поживних речовин, таких як флавоноїди, які можуть знизити запалення й підвищити рівень хорошого (ЛПВЩ) холестерину.

За інформацією WebMed, новий огляд, опублікований в Європейському журналі з профілактичної кардіології, включав шість досліджень за участю понад 336 000 чоловік. Більшість з них були із Сполучених Штатів, майже 69 000 були зі Швеції і 1200 з Австралії, повідомляє glavred.info

За здоров’ям учасників стежили в середньому майже дев’ять років. Понад 14 000 осіб захворіли серцевими захворюваннями і майже 4700 чоловік перенесли серцевий напад.

Дослідники відзначили, що існують деякі обмеження в огляді. Вони не могли контролювати фактори способу життя, такі як фізична активність. І у них не було конкретних даних про типи шоколаду, який їли люди. Це важливо, тому що тип шоколаду, ймовірно, має значення.

Кардіолог Джон Осборн з відділення кардіології серця в Далласі розглянув результати і пояснив: “Коли ви їсте молочний шоколад, ви в кінцевому підсумку отримуєте в основному жир і цукор з невеликою кількістю шоколаду”.

Корисні поживні речовини надходять з самого шоколаду, тому експерти в області охорони здоров’я зазвичай рекомендують темний шоколад, який містить менше інгредієнтів, ніж молочний шоколад, пояснив він.

“Якщо ви збираєтеся використовувати шоколад для його можливої користі для здоров’я, не їжте більше 30 грамів темного шоколаду в день. Ви можете отримувати аналогічні поживні речовини з овочів і фруктів”, – зазначив Осборн.

Доктор Льон Хоровіц з лікарні Ленокс Хілл в Нью-Йорку також переглянув огляд і погодився з тим, що, хоча шоколад може мати деякі переваги. “Ви не можете їсти стільки, скільки хочете. Один маленький шматочок шоколаду в день – норма. Але ви повинні пам’ятати, що є калорії, а також цукор і жир”, – говорить він.

Якщо ви дійсно хочете поліпшити здоров’я свого серця, Хоровіц сказав, що було б краще тренуватися принаймні три-чотири рази на тиждень і намагатися підтримувати здоровий вагу тіла. “Ці заходи набагато корисніше, ніж шоколад”, – сказав він.

фото Freepik

Перейти до вмісту