Ви тут:
Суспільство 

Скандал в українському футболі: 24 клуби висловили недовіру президенту ПФЛ

Сергій Макаров незабаром може втратити займану посаду.

Як повідомляє пресслужба ФК “Прикарпаття”, 24 клубу, що входять до складу ПФЛ (Перша і Друга ліги) проінформували про висловлення недовіри президенту ПФЛ Сергію Макарову. Клуби закликали на наступній конференції ПФЛ розглянути питання про відставку Макарова, а також провести фінансовий і аудиторський звіти організації.

“Причиною висловлення недовіри є непрофесіоналізм Макарова С.Д. у нинішній кризовій ситуації, пов’язаній із дією заборони на проведення масових спортивних заходів, у тому числі футбольних змагань. Макаров С.Д. своєю неорганізованістю, неможливістю винайдення компромісу серед клубів, відсутністю чіткої позиції, як керівника організації, та пасивністю у винайдені шляхів повернення до футболу призвів до розколу та конфліктної ситуації серед клубів ПФЛ та проведенню двох Рад Ліг й однієї позачергової Конференції. Іншим наслідком його некомпетентності стало перетворення ПФЛ у фінансово неспроможну організацію без будь-яких заощаджень, яка самостійно не може об’єднати клуби та забезпечити проведення футбольних змагань”, – йдеться у листі.

Читайте також: Бійка з правоохоронцями: футбольний матч у Першій лізі завершився гучним скандалом

У заяві наголошується, що 11 червня під час позачергової конференції ПФЛ 20 клубів підписали колективне звернення про висловлення недовіри президенту ліги. Пізніше до нього приєдналися ще чотири клуби.

Перейти до вмісту