Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рятувальники закликають бути обережними з вогнем під час жнивної кампанії

З метою запобігання виникнення пожеж у місцях збору та зберігання врожаю, фахівці обласної Служби порятунку «101» проводять комплекс профілактичних заходів.

Так, працівники Котелевського районного сектору Головного управління ДСНС України у Полтавській області разом з представниками місцевих органів влади відвідали агропромислові підприємства району. Фахівці ДСНС роз’яснили працівникам правила пожежної безпеки під час здійснення жнивної кампанії та оглянули сільськогосподарську техніку на відповідність вимогам пожежної безпеки. Також, рятувальники вручали тематичні листівки та пам’ятки.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Полтавській області.

“Співробітники Служби наголошували, що основними причинами виникнення пожеж під час зернозбиральної кампанії є необережне поводження громадян з вогнем, випалювання стерні, порушення правил експлуатації машин та агрегатів. Фахівці ДСНС нагадували, що забороняється палити стерню та пожнивні залишки, розпалювати багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних полях і поблизу, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поруч із стогами соломи й сіна. Дотримання всіх вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі”, – зазначається у повідомленні.

Перейти до вмісту