Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рятувальники роз’яснюють полтавцям правила безпечної поведінки на воді

З метою попередження загибелі громадян на водних об’єктах області, фахівці ДСНС продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу в місцях масового відпочинку людей на воді.

Так, за останні кілька днів рятувальники провели профілактичні бесіди з відпочивальниками на пляжах міст Полтава, Кременчук, Горішні Плавні, Лохвиця, Чутівського, Котелевського та Шишацького районів, повідомили в ГУ ДСНС в Полтавській області.

Під час спілкування з громадянами рятувальники наголошували, що нехтування елементарними правилами безпеки часто стає причиною трагічних наслідків. Основними причинами нещасних випадків з людьми на воді є купання та перебування на території водоймищ в нетверезому стані, купання в необладнаних для цього місцях: ставках, озерах, водосховищах, малих річок з відсутністю на них спеціальних пляжів, купання у заборонених місцях де встановлено відповідні таблички про заборону купання, необережне поводження у воді під час пірнання, стрибки з «тарзанки» та відсутність належного догляду за дітьми при перебуванні їх у водоймищах. Також фахівці Служби порятунку вручали тематичні листівки.

фото ДСНС

Перейти до вмісту