Ви тут:

Про нові правила карантину розповіли полтавські юристи

Постановою КМУ від 17 червня 2020 р. №500 внесено зміни до Постанови №392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів”. Постанова набрала чинності з 22 червня 2020 р.

Про це розповіли у Полтавському місцевому центрі з надання БВПД.

Карантин продовжено до 31 липня 2020 року. 

З 22 червня 2020 року на період дії карантину розпочинається новий режим роботи:
• в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування о 8 годині;
• в центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду України о 10 годині.
 Забороняється проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 метрів квадратних площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра.

Нові правила:
З 22 червня забороняється здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом, зокрема пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більше ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб. 

Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та контроль використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок пасажирами під час перевезення.

 Щодо роботи закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів (крім розміщених у них магазинів), діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури заборону виключено.
 Також в новій редакції Постанови №392 вже не йдеться про заборону прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують міжнародні пасажирські перевезення.

Додано норму, за якою у разі відсутності полісу (свідоцтва, сертифікату) страхування витрат, пов’язаних з лікуванням COVID-19, обсервацією, прикордонники будуть відмовляти у перетинанні державного кордону.

Самоізоляція через «Дію вдома»

Особи, які досягли 60-річного віку вже не підлягають обов’язковій самоізоляції.

Беручи до уваги збільшення рівня правових питань та проблем, які виникають, у тому числі, через впровадження карантину система надання безоплатної правової допомоги посилює роботу своїх дистанційних сервісів надання БПД.

Як отримати правову допомогу дистанційно:
• зателефонувати на безкоштовний номер системи надання безоплатної правової допомоги 0 800-213-103;
• поставити питання в повідомленні на електронну адресу центру [email protected];
• поставити запитання в месенджер фейсбук-сторінки системи БПД https:// https://www.facebook.com/2poltavalegalaid/;
• написати на електронну пошту найближчого місцевого центру (адреси можна дізнатися на сайті системи БПД https://www.legalaid.gov.ua/;
• скористатися правничою вікіпедією WikiLegalAid https://wiki.legalaid.gov.ua;
• прочитати правову консультацію на телеграм-каналі «Безоплатна правова допомога» https://t.me/ualegalaid.

Перейти до вмісту