Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавська міська рада внесла зміни до бюджету на 2020 рік

Сьогодні на засіданні 35-ї сесії Полтавської міської ради сьомого скликання депутати підтримали внесення змін до показників бюджету на 2020 рік. Зокрема, 26 із присутніх обранців проголосували “за”, один утримався та один депутат був проти.

Як розповіла начальник фінансового управління Полтавського міськвиконкому Наталія Чумак, в рамках прийнятих змін до бюджету зменшили суму обласної субвенції на оздоровлення та відпочинок дітей на 1 млн 828 тис. грн у в’язку з відсутністю відповідних заходів.

“Враховуючи ситуацію, що склалася у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби, що призвело до припинення діяльності підприємств, спричинилися втрати бюджету. Тому додаткові кошти для розподілення у бюджеті відсутні. За ініціативи заступників міського голови, пропонується провести перерозподіл бюджетних асигнувань в межах затверджених призначень на суму 40 млн грн”, – сказала вона.

Зокрема, з Управління освіти вивільнили асигнування на 21 млн грн. З них 1 млн 922 тис. грн – це економія асигнувань у таборі “Супутник” (буде лише одна оздоровча зміна замість чотирьох). На 8 млн 754 тис. грн зменшили асигнування на харчування учнів шкіл та вихованців дошкілля через продовження карантину. Також на 1 млн 377 тис. грн вивільнили кошти внаслідок надходжень з держбюджету місцевим на забезпечення загальної середньої освіти “Нова українська школа”. На 500 тис. грн зменшили асигнування через відсутність необхідності перевезення учнів початкових класів. На 10 млн 500 тис. грн тимчасово вивільнили кошти, передбачені на капремонт закладів освіти.

Поряд з цим, частину вивільнених асигнувань – 3 млн 645 тис. грн спрямували на поточний ремонт Центру STEM-освіти та закупівлі обладнання. Департаменту охорони здоров’я та соціального розвитку зменшили видатки на 9 млн 550 тис. грн. Також Департаменту культури? молоді та спорту зменшили видатки на 6 млн 388 тис. грн.

Загалом, на засіданні депутати планують розглянути 38 питань та 9 додаткових. 

 

Перейти до вмісту