Ви тут:
Р Суспільство 

Обираємо смартфон: що варто знати?

Обрати хороший смартфон тільки на перший погляд здається простим завданням. Здавалося б, завдяки добре поставленій системі ЗМІ будь-який споживач з досить посередніми знаннями в галузі електроніки зуміє розібратися в «начинці» моделі, що цікавить і остаточно прийняти рішення – підходить йому такий апарат чи ні.

Насправді багато питань у виборі можуть виявитися більш спірними при ретельному їх вивченні. Характеристики телефонів і їх цінники дуже сильно різняться, а це призводить до деякої розгубленості, тому необхідно дотримуватися зразкового алгоритму вибору основних параметрів смартфона і виходячи з цього холоднокровно оцінити, чи дійсно хорошим є девайс. Сьогодні ціни на смартфони в Україні можуть бути найрізноманітнішими.

Необхідні функції

Необхідний функціонал смартфона залежить від конкретного користувача, від тих вимог, які він висуває до телефону. Консерваторів влаштовує покупка звичайного мобільного телефону – здійснення дзвінків, прослуховування музики і мінімальний набір стандартних функцій. Сучасного просунутого користувача такий стан справ не влаштовує взагалі, якщо потенціал девайса дозволяє не тільки дзвонити і писати СМС, а ще й використовувати його в якості навігатора, іграшки, фотокамери, джерела отримання будь-якої інформації, то чому не використовувати його по повній?

Не секрет, що вирішальним фактором при виборі смартфона є його вартість, а точніше співвідношення ціна-якість і все-таки, здійснюючи покупку, слід звернути увагу на те, чи зможе користувач використовувати основні функції на які розрахований апарат:

1. Виходити в Інтернет.

2. Фотографувати.

3. Робити відеозйомку.

4. Прослуховувати аудіо та переглядати відео.

5. Читати електронні книги і різні документи.

6. Працювати з електронною поштою.

7. Використовувати GPS навігатор.

8. Вести записи, набирати тексти і працювати з офісними додатками.

Популярні характеристики

Що стосується технічних моментів, якщо купити смартфон Lenovo, або будь-який інший, в першу чергу, необхідно звернути свою увагу на якість дисплея, операційної системи, процесора, пам’яті, камери, акумулятора.

Дисплей

Комфортність використання смартфона забезпечує дисплей, який не тільки займає істотну площу апарату, а й приймає основне навантаження під час експлуатації. При виборі необхідно звернути увагу на такі важливі параметри, як розрішення екрана, діагональ і тип дисплея.

Операційна система

На сьогоднішній день ринок заповнений смартфонами з найрізноманітнішими операційними системами, найпопулярніші з них це IOS, Windows, Android. Інші поширені набагато менше і згадувати про них не має сенсу.

 

Перейти до вмісту