Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Найчисельніше ЗНО: на пункти тестування не допустили 143 учасників

30 червня відбулось зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. В ньому взяли участь 275 081 учасник.

Про це повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.

“Тестування з української мови і літератури, як і перше ЗНО з математики, відбулось у безпечних умовах і згідно з рекомендаціями Головного державного санітарного лікаря України. Традиційно ЗНО з української мови і літератури є найчисельнішим з-поміж усіх тестувань. І те, що його вдалось провести в безпечних умовах, свідчить про готовність МОН, УЦОЯО та пунктів тестування дбати про здоров’я учасників і педагогів протягом всієї основної та додаткової сесій ЗНО”, – зазначила заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій. 

Участь у тестуванні з української мови і літератури взяли 275 081 особа – це 74,44% від загальної кількості зареєстрованих. Як повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти на Полтавщині явка учасників становила 75,15%.

В Україні 143-х учасників не допустили до пунктів тестування, з них 52-х – через виявлені ознаки гострих респіраторних захворювань. Дотримання процедури тестування контролювали 127 громадських спостерігачів.

Поріг “склав/не склав” та результати ЗНО з української мови і літератури визначать до 24 липня. На сторінках учасників результати будуть опубліковані до 25 липня.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в основній сесії ЗНО з української мови і літератури через причини, які не залежали від них, можуть зареєструватися для участі у додатковій сесії. Докладніше про те, як це зробити, можна прочитати за посиланням

ФОТО: зі сторінки Любомири Мандзій у Facebook

Перейти до вмісту