Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині залишається під питанням робота дитячих закладів оздоровлення у серпні

У Полтавській ОДА 29 липня відбулася регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На порядок денний були винесені питання щодо епідемічної ситуації та дотримання карантину, проведення оздоровлення дітей в області у серпні цього року в дитячих закладах оздоровлення і відпочинку та про посилення заходів протипожежної безпеки під час полювання, повідомляють у Полтавській ОДА.

Директор Полтавського обласного лабораторного центру Андрій Хайлов розповів про епідеміологічну ситуацію на Полтавщині. Показники захворюваності на COVID-19 дозволяють області потрапити до “зеленої зони” рівня епідемічної небезпеки.

“Але щодня на Полтавщині виявляють все нові випадки захворювання. Також маємо два осередки спалаху коронавірусу – у Гадячі та Дмитрівці. Тому треба посилити роботу всіх структур за дотриманням карантину, соціальної дистанції тощо”, – зауважив директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак.

Читайте також: На Полтавщині збільшується кількість хворих на COVID-19: за добу виявили 13 випадків

Щодо роботи таборів оздоровлення і відпочинку у серпні члени комісії ТЕБ і НС кінцевої згоди не дійшли. Вирішили провести аналіз епідемічної ситуації, до 10 серпня обстежити дитячі табори щодо дотримання вимог та надати висновки і пропозиції до регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області.

“Про роботу оздоровчих закладів учора спілкувалися з прем’єром. Тому спочатку дочекаємося постанови уряду. Але давайте будемо відвертими, що адекватного оздоровлення цього сезону ми не встигнемо провести. Відпочинок має бути 21 день, а до цього ще треба провести перевірку і підготовку таборів. Крім того в області можуть діяти різні зони рівня епідемічної небезпеки. Із червоних зон діти не зможуть поїхати на відпочинок до зеленої”, – розповів перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

У будь-якому випадку, до отримання висновків перевірки та прийняття відповідного рішення регіональною комісією ТЕБ і НС в Полтавській області табори не працюватимуть.

Нагадаємо, у МОЗ запевняли, що у серпні регіонам “зеленої” зони дозволять проводити оздоровлення дітей. 

 

 

 

 

ФОТО: Кореспондент

Перейти до вмісту