Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

На Донбасі троє українських захисників отримали поранення, один – бойове травмування

16 липня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до використання на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, 120-ти та 82-х мм міномети, гранатомети різних систем, зенітні установки, великокаліберні кулемети, снайперську та стрілецьку зброю. Підрозділи Об’єднаних сил впевнено стримували агресію противника, повністю контролюючи ситуацію на лінії розмежування сторін.

Про це повідомили у пресцентрі штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», противник відкривав вогонь по оборонцях Водяного, поблизу населеного пункту Опитне, на підступах до Старогнатівки, Гнутового, Авдіївки та неподалік Мар’їнки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” стріляли поблизу Новозванівки, Причепилівки, біля населеного пункту Оріхове.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів троє захисників Об’єднаних сил отримали поранення, ще один воїн – бойове травмування. Усім військовослужбовцям було надано першу медичну допомогу та оперативно евакуйовано до лікувальних закладів.

Для придушення вогневих засобів загарбників наші оборонці оперативно застосували штатне озброєння та дали чітко зрозуміти окупантам, що їхня злочинна діяльність не залишиться безкарною. Українська відповідь була адекватною – після чого ворог припинив свою активність. За даними розвідки, 16 липня наші захисники знищили одного та поранили щонайменше ще одного загарбника.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», противник зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вів вогонь по опорних пунктах наших захисників біля Водяного.

Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів наші воїни припинили ворожі обстріли.
За наявною інформацією втрат за поточну добу серед українських захисників немає.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Перейти до вмісту