Ви тут:
Суспільство Україна 

На базі відпочинку у Кирилівці зафіксували масове отруєння: серед постраждалих – діти

Відпочиваючи на б/в «Дніпровські зорі» у Кирилівці стали масово скаржитись на погіршення стану здоров’я ввечері 1 липня, після прийому їжі.

Бригади швидкої допомоги вивозять відпочиваючих із поганим станом здоров’я до інфекційного відділення Якимівцької ЦРЛ, повідомляють у сільській раді.

Як повідомляє УНІАН, госпіталізовано 15 людей, серед яких 10 дітей.

Усі постраждалі пов’язують свій стан із прийомом їжі чи купанням у бассейні. Однак, не дивлячись на це, кирилівські медики усім, хто скаржиться на підвищення температури і знаходиться на території бази відпочинку «Дніпровські зорі» зроблять посіви на коронавірусну інфекцію.

— Ми підозрюємо харчове отруєння, проте, за наказом МОЗ ми зобов’язані зробити посіви на COVID-19 усім тим у кого спостерігається підвищення температури, — наголошує директорка КНП «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини» Ірина Мохур.

На базі відпочинку працюють співробітники поліції та відповідних держслужб України. Посіви на коронавірус у госпіталізованих будуть взяті медиками ЦРЛ.

Більш докладні висновки будуть зроблені після лабораторного дослідження біоматеріалу постраждалих та харчоблоку бази відпочинку.

Нагадаємо, симптоми харчових отруєнь зазвичай починаються протягом одного-двох днів після вживання забрудненої їжі, але можуть з’явитися як через кілька годин, так і через кілька тижнів.

Перейти до вмісту