Ви тут:

“Миргородкурорт” – одна з візитівок Полтавської області”, – Олег Синєгубов

У Миргороді голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов оглянув міський центр надання адміністративних послуг, ознайомився з ходом реконструкції  стадіону “Старт” і центру естетичного виховання. Побував на території “Миргородкурорту”, поспілкувався з учасниками АТО/ООС та місцевою громадою.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Керівник міського ЦНАПу Оксана Рудченко розповіла, що центр у Миргороді працює з 1 липня 2013 року.

“Тоді ми надавали 50 адміністративних послуг. Нині – 183 – як онлайн, так і під час відвідування ЦНАПу. В нас є кабінет для видачі біометричних паспортів, як українських, так і закордонних. Послуги надає й Держгеокадастр. Торік між райдержадміністрацією та міською радою було укладено меморандум, відповідно до якого ЦНАП РДА припинив свою діяльність, а ми за екстериторіальністю надаємо їхні послуги. Всі послуги досить популярні. Багато витягів із Державного земельного кадастру, – розповіла Оксана Рудченко. – Карантинних заходів дотримуємося – у приміщенні ЦНАПу приймаємо до 5 осіб. До запровадження карантину близько тисячі громадян за тиждень зверталися за послугами до центру”.

Миргородський ЦНАП став учасником 1 фази впровадження програми «U-LEAD з Європою», яка була реалізована торік. У результаті установа одержала меблі, комп’ютерну техніку, програмне забезпечення, електронну чергу, сучасний дитячий куточок. Адміністратори пройшли навчання та тренінги, одержали відповідні сертифікати.

Читайте також: “Велике будівництво”: голова Полтавської ОДА перебуває у Миргороді

Олег Синєгубов зазначив, що ЦНАП у Миргороді сучасний і працює на досить високому рівні.

“Незабаром буде створена Миргородська об’єднана територіальна громада. Вся територія області буде охоплена ОТГ. Співпрацюватимемо з органами місцевого самоврядування. Потрібно якнайбільше наблизити послуги до населення і розширювати їх перелік. У ЦНАПі, який будуємо в Полтаві й плануємо відкрити до Дня міста, плануємо запровадити надання такої послуги, як видача свідоцтва про право на спадщину. Тим паче, що більшість документів і довідок, необхідних для приймання спадщини, й так наразі видають у ЦНАПах. Ведемо перемовини з Мін’юстом, щоб впровадити зазначену послугу, й потім ділитимемося досвідом із фахівцями інших центрів по області”, – сказав Олег Синєгубов.

На зустрічі з громадськістю голова ОДА відповів на запитання щодо будівництва доріг, встановлення вагових комплексів, будівництва приймального відділення в Миргородській ЦРЛ, перспектив Миргородської ОТГ.

“Працюємо над будівництвом автошляхів на Полтавщині. Цього року в нас найбільший дорожній фонд за всю історію області. Це дозволяє зробити чимало доріг, проте ще багато залишаються в незадовільному стані. Тож працюємо у відповідному напрямку, зокрема й з Офісом Президента, Урядом, щоб залучити додаткові кошти”, – розповів Олег Синєгубов.

Наголосив на важливості залучення в регіон інвестицій.

“Для нас дуже важливо, коли в райони, громади надходять інвестиції, створюються нові робочі місця, сплачуються податки. Потрібно, щоб ПДФО сплачувався на місцях, щоб ці кошти надходили в громаду й були спрямовані на її розвиток і добробут”, – додав Олег Синєгубов.

Олег Синєгубов відвідав санаторний комплекс “Миргородкурорт”, який наприкінці червня відновив свою роботу. Нині заклад пропонує понад 50 видів процедур, а також унікальну мінеральну воду, яка допомагає при гастриті. Також тут лікуються постраждалі від Чорнобильської катастрофи, учасники АТО та їхні сім’ї.

Також, очільник області пересвідчився, що протиепідемічні заходи там дотримуються.

“Нам вдалося переконати Уряд і наприкінці червня закладу дозволили відновити роботу. Нині він має функціонувати й нарощувати потужності, які були втрачені за місяці, коли ми перебували в активній фазі боротьби з коронавірусом. Дуже багато людей, і не лише з України, чекали відкриття, бо тут можна не тільки відпочити, а оздоровитися. Запрошую українців та іноземців приїжджати в цей заклад”, – зазначив Олег Синєгубов.

“Це потужний комплекс, який щорічно розвивається й стає кращим. І я дякую керівництву закладу за те, що «Миргородкурорт» є прикладом для решти санаторіїв країни. Це одна з візитівок Полтавської області. І я запрошую всіх охочих переконатися, що це місце заслуговує на увагу”, – сказав Олег Синєгубов.

 

Перейти до вмісту