Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Маємо проговорити всі ризики до початку опалювального сезону”, – Дмитро Лунін

На Полтавщині триває підготовка до роботи в осінньо-зимовий період 2020-21 року.

Під час засіданні координаційної ради у Полтавській ОДА представники АТ “Полтавагаз”, АТ “Лубнигаз”, ПрАТ “Кременчукгаз”, ПрАТ “Гадячгаз” запевнили, що технічно підготувалися до опалювального сезону.

Заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін закликав посприяти вирішенню проблем та питань, які виникають на об’єктах “Великого будівництва”.

“Полтавщина — одна з кращих областей за обсягами будівництва: є амбулаторії, шкільні заклади. Тож маємо спільно вирішувати завдання, які виникають. Прошу йти назустріч та приділяти увагу, аби ми не затримувались. Маємо працювати злагоджено”, – наголосив Дмитро Лунін.

Представники “Полтавагаз”, “Лубнигаз”, “Кременчукгаз”, “Гадячгаз” розповіли, що опалювальний сезон цьогоріч розпочнеться вчасно.

“Відповідно до програми на 2020 рік заплановано виконання робіт по відновленню та реконструкції газопроводів на суму 49, 7 млн грн. Роботи проводяться відповідно до запланованого графіка. У районах Полтавщини, де працює АТ “Полтавагаз”, діє 11 аварійно-диспетчерських служб, які оснащені спецтехнікою”, – розповів голова правління АТ “Полтавагаз” Ростислав Гринчак.

Серед найпоширеніших проблем — заборгованість за розподіл газу теплопостачальних підприємств, борги закладів соціальної сфери та неможливість технічного обслуговування багатоквартирних будинків, які не мають власників чи балансоутримувачів.

“Щодо невиконання домовленостей закладів соціальної сфери, зокрема, заборгованості, то ці питання необхідно вирішувати ще до початку опалювального сезону”, – зазначив начальник управління житлово-комунального господарства Полтавської ОДА Едуард Рева.

У Кременчуці тривають ремонтні роботи на магістральних теплових мережах. За словами генерального директора ТОВ “Кременчуцька ТЕЦ” Андрія Щербаня, у зв’язку з пандемією коронавірусу працівники Кременчуцької ТЕЦ розпочали роботи аж з 15 травня, тож завершити планують до 10-11 жовтня.

“У серпні маємо ще раз проговорити ризики до початку опалювального сезону”, – підсумував Дмитро Лунін.

Перейти до вмісту