Ви тут:
Надзвичайні ситуації Суспільство ТОП-новина Україна 

Лісова пожежа на Луганщині: четверо людей загинули, ще дев’ять – госпіталізували

Пожежа виникла на території Борівського та Охтирського лісництв біля села Осколонівка. Площа займання становила близько 50 га. Вранці 7 липня пожежу було локалізовано, проте через поривчастий вітер та спеку відбулося поширення вогню на с. Смолянинове.

За даними ДСНС, унаслідок надзвичайної події четверо людей загинули, ще дев’ятеро – госпіталізовані. Вогонь знищив близько 80 дачних і 30 житлових будинків у с. Смолянинове. Про це повіомили Володимиру Зеленському під час термінової наради щодо ліквідації лісової пожежі на території Новоайдарського району Луганської області, йдеться на сайті Офісу Президента.

У нараді взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та його заступник Кирило Тимошенко, а також голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

“7 липня до гасіння пожежі були залучені підрозділи Національної гвардії та Збройних сил України. Крім того, до місць займання направлені додаткові сили ДСНС з Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей. До гасіння залучено близько 360 осіб та 85 одиниць техніки”, – йдеться у повідомленні.

Також відбувається ліквідація пожежі поблизу с. Капітанове на території Капітанівського лісництва, верхова площа якої складає близько 40 га. До гасіння залучено понад 60 осіб та 16 одиниць техніки.

Фото: Офіс Президента, ДСНС

Перейти до вмісту