Ви тут:

Кременчужанам не рекомендують купатися: вода у річках Дніпро та Сухий Кагамлик не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам

Кременчуцький МВПЛД ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України» повідомляє, що в межах моніторингового спостереження, проводиться щотижневий відбір та лабораторні дослідження проб якості води відкритих водойм в місцях масового відпочинку мешканців міста.

Про це повідомили у Кременчуцькій міськраді.

За результатами санітарно-мікробіологічного дослідження від 06.07.2020р. показники мікробіологічної забрудненості води річкової р. Дніпро та р. Сухий Кагамлик не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам:

р. Дніпро, центральний пляж – індекс ЛКП початок пляжу 2 400 000, кінець пляжу 2 400 000, (допустиме значення -10 000);

р. Сухий Кагамлик, пляж в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» – початок пляжу 700 000, кінець пляжу 700 000, (допустиме значення – 5 000)

Індекс ЛКП – свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Лактозо позитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунково-кишковий тракт людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей.

“З метою недопущення виникнення та розповсюдження інфекційних захворювань під час відпочинку, санлікарі рекомендують здійснювати обмежувальні заходи щодо купання на пляжі «Центральний» (р. Дніпро), а також закликають не користуватися іншими невстановленими місцями відпочинку, перш за все для купання”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до вмісту