Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині через спалах сальмонельозу Держпродспоживслужба оштрафувала підприємство майже на 100 тис. грн

Майже 100 тисяч гривень штрафу має сплатити приватне акціонерне товариство «Кременчуцький колісний завод» до державного бюджету через випадок харчового отруєння у закладі.

Про це повідомили у ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області.

Сьогодні у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Полтавській області розглянули справу про порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», законодавства про харчові продукти та корми.

У червні у Кременчуці сталося групове харчове отруєння (спалах сальмонельозу). Всі постраждалі харчувались у закладі громадського харчування ПрАТ «Кременчуцький колісний завод».

Фахівцями Кременчуцького міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області був проведений позаплановий захід державного контролю даного закладу, виконані гігієнічні змиви з контактних поверхонь та відібрані зразки харчових продуктів для подальшого лабораторного контролю.

“У ході перевірки виявлені численні порушення вимог харчового законодавства, зокрема, Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а лабораторна експертиза встановила  невідповідність значень параметрів безпечності об’єктів санітарних заходів, визначених законодавством про харчові продукти”, – йдеться у повідомленні.

За результатами перевірки та відповідно до п.3 ч.4 ст.11., ст.67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», Головним державним інспектором та головним  державним  ветеринарним  інспектором  Полтавської області прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів в закладі громадського харчування ПрАТ «Кременчуцький колісний завод».

Державним інспектором Кременчуцького міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області складений протокол про порушення харчового законодавства на ПрАТ «Кременчуцький колісний завод». На даний час оператор ринку усунув виявлені порушення, заклад відновив свою діяльність.

Фото: Держпродспоживслужба

Перейти до вмісту