Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Коронавірус на Полтавщину завезли з Харкова, Києва, РФ і, навіть, Африки, – Лунін

10 липня під час брифінгу про це повідомив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

“За останній місяць коронавірусну хворобу виявили у 54 жителів області. Більшість з цих випадків COVID-19 були завезені з інших міст та держав. З Харкова – 3 випадки, з Києва – 21 випадок, по одному з Африки і Росії. Нині Полтавщина – у п’ятірці областей з найменшою кількістю хворих. Говорити про посилення карантину зарано. Але все буде залежати від поведінки кожного з нас”, – повідомив Дмитро Лунін.

За його словами, в Україні створено комісію за участю керівників міст та Нацполіції щодо посилення контролю та перевірки транспорту. Крім того, активно перевіряють курортні заклади на дотримання карантинних заходів. В області всі заклади харчування, дискотеки, караоке мають працювати до 22:00 години.

Читайте також: У Полтавській ОДА повідомили, чи запрацюють цього літа дитячі табори

Неварто забувати, що про дотримання маскового режиму та соціальної дистанції. Люди, які приїжджають з інших країн повинні проходити самоізоляцію, а ті, хто повертається з областей, де зафіксовано чимало випадків COVID-19, мають слідкувати за станом свого здоров’я і при перших симптомах телефонувати сімейному лікарю.

Перейти до вмісту