Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Фахівці Держпродспоживслужби перевірили ресторанні заклади Полтави

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області перевіряють чи дотримуються ресторанні заклади Полтавщини тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України № 32 від 02.06.2020. щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), повідомили у Полтавській ОДА.

Для цього в області працюють декілька груп у складі спеціалістів Держпродспоживслужби і представників поліції. Вони мають обов’язково показати службове посвідчення і зафіксувати перевірки на відеокамери.

Так, фахівці Полтавського міського управління Держпродспоживслужби Полтавщини моніторили ресторанні заклади Полтави.

Відвідали ресторанний заклад «MAFIA» по вул.Соборності, 21, «ZUZU sushi»,по вул.Майдан Незалежності,5,ресторан «Чічіков» по вул.Соборності,32 і ресторан «Місцева Кав’ярня» по вул. Соборності, 32.

У ресторані «Чічіков» порушень не виявили. У ресторанах «ZUZU sushi» і «MAFIA» незначні зауваження були усунуті одразу.

А от у «Місцевій Кав’ярні» були надані такі пропозиції щодо дотримання протиепідемічних заходів – своєчасно дезінфікувати поверхні у приміщенні,  вказувати конкретну назву на ємностях з деззасобами для рук, провести навчання персоналу.

Нагадаємо правила роботи закладів громадського харчування  на період карантину:

  • відстань між столиками має бути не менше 1,5 метра;

  • за одним столиком зможуть розташуватися на більше чотирьох осіб (без урахування дітей до 14 років);

  • меню або розміщується на вході, або має бути зроблено з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Ще один варіант — одноразові меню;

  • використовувати багаторазовий посуд можна, тільки якщо є можливість мити його при високій температурі в посудомийній машині;

  • столові прилади повинні бути в індивідуальних упаковках;

  • співробітники повинні проходити перевірку температури тіла перед початком роботи. Якщо температура вище 37,2 або є симптоми ГРВІ, працювати такому співробітнику не можна;

  • на вході має бути організовано місце для обробки рук антисептиком;

  • біля місць скупчення людей на підлозі повинна бути розмітка — для дотримання в черзі дистанції не менше 1,5 метра.

Правила для відвідувачів:

  • потрібно обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;

  • обов’язково дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра;

  • заходити і пересуватися територією кафе чи ресторану можна тільки в масці, а ось сидіти за столом можна без неї;

  • не можна самостійно заходити до закладу — без супроводу працівника ресторану;

  • забороняється стояти в черзі всередині ресторану (в т. ч. у санвузол).

Не мають працюватимуть дитячі кімнати і зони самообслуговування. Готувати страви на відкритих кухнях також забороняється. Крім того, в закладах не можна проводити свята, банкети, майстер-класи та будь-які публічні заходи за участю більше 10 осіб.

Адміністрація закладу повинна забезпечити:

  • наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;

  • вологе прибирання виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і співробітників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком і наприкінці зміни;

  • централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни.

поширити новину: