Ви тут:
Суспільство 

Електросамокати та електроскутери стануть повноцінними учасниками дорожнього руху

Ще у лютому поточного року до Верховної Ради України внесли проект закону №3023, яким пропонується «легалізувати» власників персонального легкого електротранспорту, включаючи електричні скутери, гіроборди, гіроскутери і т.д., перетворивши їх в повноцінних учасників дорожнього руху.

Нещодавно відповідний законопроект затвердив комітет Верховної ради України.

“До користувачів персонального легкого електротранспорту відносяться особи, які пересуваються з використанням одно-, дво- або триколесного механічного транспортного засобу, що приводиться в рух за допомогою електричного двигуна (електричні скутери, cігвеї, гіроборди, гіроскутери тощо), окрім інвалідних колясок та велосипедів, обладнаних електродвигунами”, – йдеться у документі.

Документ пропонує дозволити власникам персонального електротранспорту пересуватися по спеціальних велосипедних доріжках, а якщо їх немає – по краю проїзної частини дороги або узбіччі.
Окрім того пропонується заборонити пересуватися на такому транспорті в стані алкогольного сп’яніння, перевозити пасажирів (якщо це не передбачено конструкцією), а також користуватися мобільним телефоном під час їзди, тримаючи його в руці.

Читайте також:

Минулого року в Україні змінили правила дорожнього руху

Перейти до вмісту