Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Де купаються та чим дихають: оприлюднили моніторинг стану водойм та повітря на Лубенщині

За інформацією Лубенського міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України», у Лубнах вміст шкідливих хімічних речовин в атмосферному повітрі не перевищує нормативних показників.

Про це повідомили у Лубенській міськраді.

«Гранично допустимі концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць», еквівалентний рівень шумового навантаження не перевищує допустимий рівень зазначений в нормативному документі «Державні санітарні норми допустимих рівнів шуму в приміщеннях житлових та громадських будинків і на території житлової забудови», наказ МОЗ №463 від 22.02.2019р.

При цьому за результатами проведених лабораторних досліджень від 09.07.2020р. вода в межах міського пляжу «Центральний» не відповідає вимогам нормативу ДСП 173-96 (додаток 11) за фізико-хімічними показниками: розчинений кисень – 3,2 мг/дм3 (при нормі ≥ 4 мг/дм3) та колір – жовтий у стовпчику 10 см, вода в межах зони відпочинку біля води «Водокачка» не відповідає вимогам нормативу за показниками: розчинений кисень – 3,6 мг/дм3 (при нормі ≥ 4 мг/дм3) та колір – жовтий у стовпчику 10 см.

За мікробіологічними показниками (індекс лактозо-позитивної палички та патогенна мікрофлора) вода в межах міського пляжу «Центральний» та зони відпочинку біля води «Водокачка» відповідає вимогам нормативу ДСП 173-96 .

Графіки з відображенням динаміки показників лактозо-позитивної кишкової палички (ЛКП) та розчиненого кисню з початку проведення лабораторних моніторингових досліджень води відкритих водойм додаються.

Перейти до вмісту