Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Де купаються та чим дихають лубенці: результати моніторингових досліджень

Інформацію про результати моніторингових досліджень води відкритих водойм та атмосферного повітря, яке проводить Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ «Полтавський ОЛЦ МОЗ України», розмістили на сайті Лубенської міськради.

За результатами проведених лабораторних досліджень від 21.07.2020р. вміст шкідливих хімічних речовин (пил неорганічний) в атмосферному повітрі в контрольних точках Володимирський майдан 22/2(біля входу в готель «Лубни») та проспект Володимирський 27/49 (кафе «Казка») перевищує нормативний показник, затверджений 03.03.2015р. «Гранично допустимі концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць».

Еквівалентний рівень шумового навантаження не перевищує допустимий рівень зазначений в нормативному документі «Державні санітарні норми допустимих рівнів шуму в приміщеннях житлових та громадських будинків і на території житлової забудови», наказ МОЗ №463 від 22.02.2019р.

“За результатами проведених лабораторних досліджень від 23.07.2020р. вода в межах міського пляжу «Центральний» та зони відпочинку біля води «Водокачка» не відповідає вимогам нормативу ДСП 173-96 за фізико-хімічним показником: колір – жовтий у стовпчику 10 см”, – йдеться у повідомленні.

За мікробіологічними показниками (індекс лактозо-позитивної палички та патогенна мікрофлора) вода в межах міського пляжу «Центральний» та зони відпочинку біля води «Водокачка» відповідає вимогам нормативу ДСП 173-96 .

Графіки з відображенням динаміки показників лактозо-позитивної кишкової палички (ЛКП) та розчиненого кисню з початку проведення лабораторних моніторингових досліджень води відкритих водойм додаються.

фото Лубенська міськрада

Перейти до вмісту