Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Більшість пацієнтів не отримують вчасно екстрену допомогу, – МОЗ

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я України Ірини Садов’як під час брифінгу.

“На етапі початку реформування галузі МОЗ відзначило, що пацієнти у ⅔ випадків не отримують екстреної медичної допомоги вчасно. Із загальної кількості виїздів (6,8 млн) орієнтовно 4,7 млн пацієнтів отримали екстрену медичну допомогу із затримкою. Це недопустимі показники, і МОЗ активно працює над їх покращенням”, – повідомила Ірина Садов’як.

Та зазначила, що МОЗ залучає всі ресурси для оптимізації надання екстреної медичної допомоги. Звернення пацієнтів поділені на кілька груп: у випадках з категорії критичних прибуття бригад екстреної медичної допомоги визначено до 10 хвилин. Категорія екстрених викликів передбачає прибуття протягом 20 хвилин. Неекстрені виклики направляються до відповідного закладу охорони здоров’я, що надає первинну медичну допомогу.

“Команда фахівців склала деталізовані критерії кожної категорії, аби забезпечити оптимальний розподіл ресурсів та розробити ефективні алгоритми надання якісної своєчасної допомоги. Завдяки зусиллям МОЗ рівень фінансування системи екстреної медичної допомоги за 9 місяців 2020 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшено на 2 млрд грн”, – розповіла Садов’як.

Перейти до вмісту